Anunturi

Orientări strategice pentru INCD - Scenarii posibile de dezvoltare a IBA

Cercetatori de la Institutul de Biotehnologii Alimentare au identificat potentialele directii de dezvoltare raportate la capacitatile institutionale si la tendintele emergente din domeniile de activitate specific.

Citeste mai mult

Orientări strategice pentru INCD - Scenarii posibile de dezvoltare a IMT

Cercetatorii de la Institutul National de Dezvoltare pentru Microtehnologie (IMT Bucuresti) s-au intalnit pentru o noua runda de discutii in vederea identificarii capacitatilor institutionale si a niselor de dezvoltare pentru eficientizarea activitatii institutului la orizontul de timp 2020.

Citeste mai mult

Orientări strategice pentru INCD - Scenarii posibile de dezvoltare a GeoEcoMar

Reprezentanti ai Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina – GeoEcoMar Bucuresti au participat la un nou exercitiu de orientare strategica, care sa le serveasca ca suport pentru dezvoltarea unei viziuni institutionale la orizontul de timp 2020.

Citeste mai mult

Orientări strategice pentru INCD - Scenarii posibile de dezvoltare a INCSMPS

Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale este unul dintre cele 5 institute de cercetare care au participat la exercitiul pentru stabilirea orientarii strategice viitoare raportate la evolutia constanta a domeniului lor de cercetare.

Citeste mai mult

Orientări strategice pentru INCD - Scenarii posibile de dezvoltare a INSCC

Ultimul atelier de lucru pentru dezvoltarea orientarilor strategice a fost organizat pentru Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii (INSCC Bucuresti). La finalul exercitiului, participantii au identificat nisele de dezvoltare strategica institutionala pentru orizontul de timp 2020.

Citeste mai mult

Atelier de lucru "Evaluarea apreciativa a ultimilor 10 ani de activitate" - INCSMPS Bucuresti

In data de 2 iulie 2015 a avut loc, la Hotel Cismigiu, Atelierul de lucru “Evaluarea apreciativa a ultimilor 10 ani de activitate” al Institutului National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale. Gazdele evenimentului au fost expertii UEFISCDI, care i-au invitat la o scurta dezbatere pe reprezentantii INSCMPS in vederea analizei activitatii din ultimii 10 ani ai institutului, pornind de la rezultatele unui chestionar de evaluare apreciativa a cercetatorilor afiliati.

Citeste mai mult

Atelier de lucru: „Evaluarea apreciativă a ultimilor 10 ani de activitate” - GeoEcoMar Bucuresti

Reprezentanti ai Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina – GeoEcoMar Bucuresti, au luat parte la Atelierul de lucru “Evaluarea apreciativa a ultimilor 10 ani de activitate”, care s-a desfasurat luni, 6 iulie la Hotel Capitol. Evenimentul a avut ca obiectiv obtinerea unei intelegeri comune a trecutului din perspectiva activitatii institutului, care sa poata oferi un suport necesar in vederea prospectarii viitorului.  

Citeste mai mult

Atelier de lucru "Evaluarea apreciativa a ultimilor 10 ani de activitate" - INSCC Bucuresti

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii a organizat marti, 14 iulie 2015, o intalnire de lucru, impreuna cu reprezentanti ai Institutului National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii, cu scopul realizarii unei analize privind activitatea din ultimul deceniu a institutului.

Evenimentul a avut loc la Hotel Cismigiu, expertii UEFISCDI avand rol de facilitatori intr-un cadru de lucru prestabilit.

Citeste mai mult

Atelier de lucru "Evaluarea apreciativă a ultimilor 10 ani de activitate" - IMT Bucuresti

Vineri, 17 iulie 2015, UEFISCDI a organizat Atelierul de lucru „Evaluarea apreciativă a ultimilor 10 ani de activitate”, un eveniment destinat reprezentantilor Institutului National de Dezvoltare pentru Microtehnologie (IMT Bucuresti). Obiectivul intalnirii a fost realizarea unei analize a ultimilor 10 ani de activitate a institutului, pornind de la evaluarea apreciativa a cercetatorilor afiliati.

Atelierul a fost organizat de expertii UEFISCDI, care au oferit suportul necesar atat din punct de vedere al facilitarii acestuia, cat si a pregatirii continutului.

Citeste mai mult

Atelier de lucru: „Evaluarea apreciativă a ultimilor 10 ani de activitate” - IBA Bucuresti

Reprezentanti ai Institutului de Biotehnologii Alimentare (IBA Bucuresti) au participat marti, 22 iulie, la Atelierul de lucru: „Evaluarea apreciativă a ultimilor 10 ani de activitate”. Evenimentul a vizat o analiza retrospectiva a ultimilor 10 ani de activitate din perspectiva perceptiei cercetatorilor IBA si a rezultatelor exceptionale obtinute.

Atelierul a fost organizat de expertii UEFISCDI, care au oferit suportul necesar atat din punct de vedere al facilitarii acestuia, cat si a pregatirii continutului.

Citeste mai mult

Specializare Inteligenta: de la teorie la practica

In perioada 3-4 septembrie 2015, UEFISCDI a organizat un atelier de lucru destinat planificarii si discutarii unui viitor volum cu titlul Smart Specialisation Theory and Practice. Regional Planning and Development.

In contextul programului de Specializare Inteligenta (Smart Specialisation) derulat de Comisia Europeana, UEFISCDI s-a angajat intr-un proiect academic ambitios cu un real impact in sfera politicilor publice si anume, publicarea unei carti despre Specializarea Smart, analizata intr-un context comparativ.

Citeste mai mult

Atelierele de lucru Crazy Futures si Creative Futures

In perioada 25-27 august 2015 UEFISCDI a  organizat atelierul de lucru Crazy Futures III, un eveniment care, datorita succesului de care s-a bucurat, a devenit o traditie in randul comunitatii internationale de studii prospective.

Conceptul acestui eveniment a fost analiza unor trendu-uri actuale dintr-o perspectiva informala si nonconformista, astfel reusindu-se organizarea unor intalniri bogate din punct de vedere intelectual, dar, in acelasi timp destinse si oportune colaborarilor cu experti in domeniu,

Citeste mai mult

Cartea Alba a cercetarii publice din Romania

Cartea Alba a cercetarii publice din Romania reprezinta un document orientat spre orizontul de timp 2020 si care va fi corelat cu Viziunea nationala CDI 2020. Acesta va fi elaborat cu aportul major al actorilor cheie din sistem, printre care reprezentantii organizatiilor CDI, ai administratiei publice centrale, ai mediului de afaceri, precum si ai societatii civile.  Textul va reflecta optiunile majore pentru cercetarea publica din Romania si va sustine  atat deciziile la nivel sistemic, cat si orientarea strategica a institutelor nationale de cercetare – dezvoltare.

Citeste mai mult

Sesiuni de formare in planificare strategica

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii și Inovarii organizeaza, impreuna cu Catedra UNESCO  pentru Politici in Stiinta si Inovare – SNSPA, o serie de sesiuni de formare ce vizeaza dezvoltarea de abilitati de planificare strategica si studii prospective. Evenimentele au loc in cadrul proiectului intitulat ”Cresterea capacitații administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare și inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei”.

Citeste mai mult

Analiza capitalului intelectual

O fotografie fidela a resurselor detinute de INCD, utila in deciziile de management institutional. Procesul de realizare a amprentei de cercetare a institutelor nationale de cercetare- dezvoltare porneste de la o baza de date consolidate despre ecosistemul de cercetare- inovare. In functie de template-urile agreate cu reprezentantii INCD-urilor, expertii angrenati in proiect vor realiza harti personalizate, care vor urma nevoile de vizualizare ale institutiilor.

Citeste mai mult

Colaborare intre UEFISCDI si institutele nationale de cercetare- dezvoltare

15 institute nationale de cercetare- dezvoltare din Romania sunt implicate in activitatile proiectului Cresterea capacitatii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei.

In urma intalnirii organizata de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, reprezentantii institutelor si-au manifestat interesul de a fi cooptati in proiect.

Citeste mai mult

Valoare adaugata pentru sistemul public de CDI

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI)  coordoneaza si implementeaza proiectul Cresterea capacitatii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei, finantat din Fondul Social European – Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PODCA).

Citeste mai mult
Font: +A -A

Evenimente

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile

RSS UEFISCDI

    Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


    Google Chrome

    Mozilla Firefox

    Internet Explorer 9+